Grič® kamena kućica

Grič® kamene kućice rezultat su potrebe da mediteranski stil gradnje i dalmatinski ugođaj postanu dostupni svugdje i svakome. Projektirane su kao montažni prenosivi objekti sa mogućnošću prilagodbe različitim namjenama. Tako se mogu koristiti kao recepcije u kampovima, objekti brze prehrane, sanitarni čvorovi, kiosci, suvenirnice, kuće za odmor  i slično. Objekt se posebno ističe svojom prilagodljivošću okolišu zahvaljujući autohtonom benkovačkom kamenu. Prednost objekta je što se može koristit tijekom cijele godine jer ima toplinsku i zvučnu izolaciju.

Moguće je ugraditi i klima uređaj ili kamin (preporučamo kameni). Kamene kućice su originalni proizvod zbog svoje ekonomičnosti i maksimalne uštede prostora.

Kamin

Kamin je sa vanjske strane obložena dekorativnim kamenom Grič Antikom te Antiko Saličem; na dno ložišta je postavljen šamot, dok se ovratnicima od štokanog kamena te prednjom kamenom četkanom ukrasnom klupicom, postigao dojam visoke estetske vrijednosti. Kamin se isporučuje u tri djela; postolje, kapa i dimnjak, što znači da se ne morate zamarati klasičnom montažom pojedinih elemenata te ga upravo jednostavna montaža  čini idealnim proizvodom  za  uređenje Vaše okućnice.

 

Tehnički podaci

Grič® kamena kućica
IDNazivx(cm)y(cm)z(cm)Masa
3000G-12 BUNJA® GRIČ®
44527533517 000
3001G-6 BUNJA® GRIČ® 2252753359 500
Kamin i samostojeći sudoper
IDNazivKoličinax(cm)y(cm)z(cm)Masa
16-01-K6KB kamin Grič Antiko Ložište 140*80
kom80140522900
16-01-K2KB kamin glat. Ložište 140*80kom80140522200

Tehnički opis

Krov kućice je drveni, dvostrešni, pokriven mediteran crijepom postavljenim na drvenu podkonstrukciju s krovnom ljepenkom, toplinskom izolacijom debljine 5 cm i parapropusnom folijom. Pod je od keramičkih pločica, a izveden je sa hidroizolacijom, toplinskom izolacijom debljine 5 cm, PVC folijom i betonskom estrih folijom debljine 4 cm.

Fasada kućice je obložena benkovačkim autohtonim kamenom, okviri prozora i vrata izvedeni su od kamenih ploča 15/4 cm, dok su prozorske klupice i prag ulaznih vrata izvedeni od kamenih ploča debljine 2 cm.

Unutarnji zidovi su impregnirani i obojani. Kosi plafon obložen je lamperijom.

Stolarija objekta izvedena je od aluminijske stolarije ostakljenih izo-staklom 4-16-4, a vrata su izvedena od punog aluminija.

Elektroinstalacija je 380/220V. Priključak za elektro-mrežu izvodi se preko uvodne cijevi na podnom dijelu objekta izravno do razvodnog ormarića ili ormarića sa automatskim osiguračem. Po zahtjevu uvodna cijev može biti i na krovnom dijelu kućice. Zaštita od previsokog dodirnog napona je odgovarajuća strujna zaštitna sklopka. Za vodovodne instalacije koriste se PPR cijevi.

Tehnički nacrti G-12 kamene kućice

Preporuke (prijedlozi) za korištenje

Grič kamene kućice projektirane su kao montažni prenosivi objekti sa mogućnošću prilagodbe različitim namjenama.

Tako se mogu koristiti kao:

  • recepcije u kampovima,
  • objekti brze prehrane,
  • sanitarni čvorovi,
  • kiosci, suvenirnice,
  • kuće za odmor,
  • plažni objekti (npr. beach barovi) i tome slično.