Da smo pjesnici, napraviti kratku pjesmu o kamenu bilo bi nam lako i možda nam nitko ne bi zamjerio što unosimo dušu u slova na papiru koja govore o kamenu, i  to ne o bilo kojem kamenu već o kamenu čije se vrijednosti i ljepote poštuju već stoljećima.

O kamenu

Pločasti kamen je prirodno bogatstvo koje se koristi još od antičkog doba i koji je neprestano oblikovan prirodnim utjecajima. Ovaj kamen se profilirao kao svojstveni simbol Dalmacije i Mediterana gdje i danas dominiraju  starinski dvori i kamene kuće koji su ostali kao mali i snažni spomen na dane naših predaka.

Ne možemo poreći da smo u jednom dijelu naše povijesti zaboravili i ostavili iza sebe i kamen i ozračje koje nam je pružao kad bi se okupili između kamenih zidina. Nasreću,  možda zbog nostalgije , a možda zbog želje za zdravijim  životom, jer je oduvijek poznato da je kamen najzdraviji građevni materijal, danas kamen i  kamene kuće postaju uzor i inspiracija  modernoj  arhitekturi te je sve  više onih koji žele ujediniti ljepotu, sklad i suradnju s prirodom upravo kroz gradnju s kamenom.

Kroz ovu internetsku stranicu smo Vam željeli  približiti proizvode od prirodnog kamena, kako bi svatko tko u sebi nosi sliku starog dvora, kuće ili  zida na jednom mjestu dobio sve što mu je potrebno da ih ponovno stvori.